Dansk Erhverv:

Sådan har vi fået overblik og kontrol over alle vores enheder

Version 2 har talt med Kim Sørensen, IT-driftsansvarlig fra Dansk Erhverv om den løsning som har skabt det store overblik

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv har fundet et værktøj, der får styr på alle organisationens enheder.

I takt med at hver medarbejder råder over flere og flere devices, kan det være svært at bevare overblikket. Laptops bliver stjålet eller misser kritiske opdateringer i skuffer hos glemsomme medarbejdere. Licenser udløber, og medarbejdere glemmer alt om GDPR og gemmer personfølsomme oplysninger på deres laptop. Dansk Erhverv har fundet et værktøj, der får styr på alle udfordringerne. Og nå ja, så kan man i øvrigt også mobbe tyveknægte med det.

En af de helt store svagheder ved de mange sikkerhedsløsninger, en moderne virksomhed har brug for, er netop, at der er så mange af dem. For når først de er sat i gang, skal der løbende være styr på, at de ikke er sat ud af spil af en ny ændring i Windows baseline eller en af de uoverskueligt mange andre systemændringer, der påvirker værktøjernes arbejdsmiljø.

Eksempelvis har en undersøgelse af mere end en million enheders deployment-værktøjer vist, at 13% af installerede krypteringsværktøjer og 19% af installerede client patch management værktøjer har ikke-fungerende agenter.

Hvis man ikke aktivt monitorerer og indsamler information om værktøjernes tilstand, kan man sidde tilbage med et rosenrødt og totalt misvisende billede af sin maskinparks tilstand.

Det kan Kim Sørensen tale med om. Han er IT-driftsansvarlig hos Dansk Erhverv og har prøvet en række løsninger i jagten på det gyldne overblik.

“IT-afdelinger kan ikke gøre det bedre, end systemerne hjælper dem til, og vi har haft stor glæde af Echo fra NetCloud. Det giver et fantastisk overblik over eksempelvis hvilke OS-versioner, de forskellige enheder kører. Så kan du pludselig se alle de Windows 1709’er, der gemmer sig på laptops, der har ligget gemt i skuffer de første måneder af Coronaen, og udbedre dem.

Vi bruger det også til at tjekke, at sikkerhedsprocedurer som for eksempel Bitlocker faktisk kører, som de skal, på alle enheder. Det fungerer rigtig godt for os. Vi fandt endda en fejl i den måde, vi spurgte til vores SCCM på baggrund af, at Echo meldte en fejl, og vores SCCM meldte, at alt var i skønneste orden.”

Indbygget i bundkortet
Echo er en løsning bygget til at gøre livet lettere for virksomheders drifts- og sikkerhedsafdelinger, forklarer Frank Meinertz, der er Key Account Manager hos NetCloud.

“Ideen i Echo er, at brugerne får et samlet overblik over alle deres enheder og de sikkerhedsløsninger, de enkelte enheder bruger, og hvilken tilstand de løsninger faktisk er i. Hvis en af sikkerhedsløsningerne har en utilsigtet hændelse, hjælper Echo med at reetablere den, så alt igen kører, som det skal.”

Echo er bygget op om en hardware-baseret agent, som findes på næsten alle bundkort, der er produceret de sidste 10 år, og skal blot aktiveres og modtage kundens ønsker til baseline og policy, som løbende håndhæves for kunden af Netcloud. Når først Echo er aktiveret, kan det overleve geninstallation af operativsystemet og er helt uafhængig af tredjeparts-værktøjer.

Voksenmobning
“En dag kravlede en tyv ind ad et vindue og stjal en hel bunke af vores laptops og solgte dem videre i udlandet. Vi kunne med det samme se efter i Echo, at alt på de laptops var krypteret. Vi kunne endda se hvilket hus i tyvens hjemland, de blev opbevaret i, før de blev solgt videre. Hver gang, en af de nye ejere forsøgte at få ‘sin’ laptop op at køre, formaterede vi den igen. Vi havde det ret sjovt med at følge med på kortet i Echo, hvor vi kunne se, at alle tog deres hælervarer tilbage til tyvens bolig for at brokke sig. For Echo var jo stadig installeret, selvom alt andet var slettet,” siger Kim Sørensen med et smil på læben.

I dag tilbyder Netcloud at rådgive kunderne om at få kommunikeret rigtigt i forhold til at få laptops tilbage.

“Det er lykkedes med Echo, at efter de stjålne laptops var låst, skrev kunden på skærmene, at han ville have dem tilbage, fordi de var stjålet fra hans virksomhed. Han fik sine to laptops sendt tilbage fra en sød fyr i Baghdad, der ikke ville have tyvegods.”

Men mindre drastiske metoder end lovens lange arm kan også gøre det. I Echo kan du nemlig indstille, hvor længe en enhed må være væk fra dit netværk, før den låser sig selv.

“Vi har sat dem til at låse efter 90 dage uden kontakt, og det er der mange brugere, der ikke er glade for, når de hiver den op af skuffen efter et halvt år, når de har barn syg. Men vi er glade for det. Det er en god, men ubarmhjertig metode at bruge over for brugerne,” uddyber Kim Sørensen.

Hvad har du egentlig?
Men det er ikke kun stjålne og bortkomne enheder, der skal være styr på. For hvor mange laptops har du egentlig i din virksomhed? Det har meget at sige i forhold til dine licenser, om du ved, hvor mange du egentlig skal bruge. Det lyder tosset, men det er et område, hvor overraskende mange virksomheder arbejder med skønsmæssige tal, forklarer Frank Meinertz.

“Vi har oplevet at lave en aftale med en kunde, som mente at have 12.500 pc’er. Efter vi har aktiveret Echo for dem, kan vi se, at de har et stykke over 16.000, og vi kan vise dem, hvor de enkelte enheder er, så snart de er på nettet. Så de fik mildt sagt et bedre overblik over deres maskinpark.”

Den slags overblik giver ro i sindet hos driftsafdelingen. For det hjælper både til hverdag, og når tingene brænder på, understreger Kim Sørensen.

“Der er en ro om, hvor forsvundne enheder er, for vi kan altid finde dem, når de bliver tændt. Rent sikkerhedsmæssigt har vi ro i maven. Går der noget galt, og bliver noget stjålet, skal du lave en GDPR-sag, og der kan vi jo sikre, at den er Bitlocked, og at vi lever op til alle kravene, og vores data er sikret. Så vi sover bedre om natten.”

Hvis du gerne vil blive klogere på din egen maskinparks tilstand og sikre, at alle dine sikkerhedsløsninger faktisk er operative på alle enheder, og alle de mange andre fordele, du kan få med Echo, kan du tage fat i Frank Meinertz, frank@netcloud.dk og hans kolleger hos Netcloud for at se, hvordan Echo kan hjælpe din virksomhed.

Læs hele artiklen på Version2 her: https://www.version2.dk/dansk-erhverv-saadan-har-vi-faaet-overblik-alle-vores-enheder

"IT-afdelinger kan ikke gøre det bedre, end systemerne hjælper dem til, og vi har haft stor glæde af Echo fra NetCloud. Det giver et fantastisk overblik over eksempelvis hvilke OS-versioner, de forskellige enheder kører."

Kim Sørensen
IT-driftsansvarlig

Vil du vide mere
om løsningen?

Kontakt Brian, han kan fortælle dig mere om casen.

Brian Luplau
Scroll to Top